Zonnepanelen
zakelijk
Zelf groene energie opwekken voor je bedrijf is een verstandige keuze. Met zonnepanelen verlaag je de energierekening en draag je ook nog eens bij aan een beter wereld voor mens en milieu.
Besparen met zakelijke zonnepanelen!
- Advies op maat, passend bij het bedrijf
- Kundige installatie door onze eigen gecertificeerde installateurs
- Snelle levering, dus geen lange wachttijden
Zonnepanelen
zakelijk
Zelf groene energie opwekken voor je bedrijf is een verstandige keuze. Met zonnepanelen verlaag je de energierekening en draag je ook nog eens bij aan een beter wereld voor mens en milieu.
Besparen met zakelijke zonnepanelen!
- Advies op maat, passend bij het bedrijf
- Kundige installatie door onze eigen gecertificeerde installateurs
- Snelle levering, dus geen lange wachttijden
De installateur van zonnepanelen voor bedrijven
15+
Tevreden bedrijven
Maatwerk advies en enkel panelen van hoge kwaliteit, naar tevredenheid van onze klanten.
50+
Voltooide installatie
We bieden totaalpakketten zodat onze klanten volledig worden ontzorgd.
8,2
Gemiddelde beoordeling
Wij denken we mee. Proactief, altijd een paar stappen vooruit. Want de wensen van de klant staan centraal.
In Nederland zijn er verschillende subsidieregelingen en belastingvoordelen voor ondernemers die investeren in duurzame energie, zoals zonnepanelen. Wij helpen je graag om deze financiële voordelen te identificeren en te benutten, zodat je nog sneller rendement kunt behalen op je investering.
Als bedrijf ben je mogelijk al bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen of overweeg je om de eerste stappen in die richting te zetten. Zonnepanelen dragen bij aan het verduurzamen van jouw onderneming. Zonne-energie is een schone en hernieuwbare energiebron, waardoor je de ecologische voetafdruk van het bedrijf verkleint en bijdraagt aan een betere wereld voor mens en milieu. Dit is niet alleen goed voor het bedrijf, maar ook aantrekkelijk voor jouw klanten.
De gemiddelde terugverdientijd van zonnepanelen voor bedrijven is tussen de 6 en 8 jaar. Dat is snel, helemaal als je weet dat PV panelen 20 tot 25 jaar meegaan. Daarnaast krijg je ook nog eens de btw terug, dit betekent dat je dus nog eens 21% op de gedane investering terug krijgt. Dit betekent dat je dus ongeveer 15 jaar gratis energie hebt.
Met zonnepanelen ben je minder afhankelijk van schommelende energieprijzen en de beschikbaarheid van energie op het elektriciteitsnet. Je kunt je eigen duurzame stroom opwekken en zo de continuïteit van je bedrijf waarborgen.
Wil je advies over zonnepanelen voor jouw bedrijf?
Recente zakelijke PV-installaties
040 7987799
Iedere werkdag tussen 8:00 en 17:00 uur
Zakelijke PV-installatie in Hengelo
In Hengelo hebben we recentelijk 40 Phono Solar 375WP zonnepanelen en een Growatt MID17KTL30X omvormer mogen installeren op een bedrijfspand.
Installatie van 24 zonnepanelen in Deurne
Op een nieuwbouw woning in Deurne hebben we recentelijk 24 Longi 410WP zonnepanelen en een Growatt MOD 11KTL3-X omvormer mogen installeren.
Installatie van 16 zonnepanelen in Helmond – Brandevoort
Op het schuine dak van een nieuwbouw woning in Brandevoort, Helmond hebben wij recentelijk 16 Phono Solar 375WP zonnepanelen en een Growarr MOD7000TL3-X omvormer mogen installeren.
Vertel ons hoe we je kunnen helpen
“Ik ben lang bezig geweest om een bedrijf te vinden dat zonnepanelen verkoopt en plaatst. Via mond tot mond reclame zijn we terecht gekomen bij VDM elektrotechniek. Onze ontmoeting was zeer aangenaam en de prijs was ook goed. Zelfs het plaatsen van de panelen overtrof onze verwachtingen.
Onwijs bedankt.”
Veelgestelde vragen over zonnepanelen zakelijk
Ontdek hier de antwoorden op de meest gestelde vragen over zakelijke zonnepanelen door bedrijven. Heb je een vraag en staat deze er niet bij? Neem dan contact met ons.
Er zijn meerdere redenen waarom het verstandig is voor een bedrijf om zonnepanelen te installeren:
Kostenbesparing: Het gebruik van zonnepanelen kan aanzienlijk bijdragen aan het verminderen van de energierekening van een bedrijf.
Duurzaam imago: Steeds meer mensen geven de voorkeur aan bedrijven die duurzaam ondernemen en actief hun ecologische voetafdruk verkleinen. Door het laten plaatsen van zonnepanelen laat een bedrijf zien zich in te zetten voor het milieu, wat zorgt voor een positiever imago.
Subsidies: Naast kostenbesparing kunnen Nederlandse ondernemers profiteren van diverse subsidies en stimuleringsregelingen die worden aangeboden door de overheid. Dit omvat o.a. subsidies, belastingvoordelen en saldering.
Energieonafhankelijk: Met zonnepanelen ben je minder afhankelijk van schommelende energieprijzen en de beschikbaarheid van energie op het elektriciteitsnet. Je kunt je eigen duurzame stroom opwekken en zo de continuïteit van je bedrijf waarborgen.
Waardestijging bedrijfspand: Zonnepanelen zorgen voor een beter energielabel en daarmee stijgt de waarde van het bedrijfspand. Win-win dus.
In Nederland zijn er verschillende subsidies en regelingen voor ondernemers ter stimulering van het verduurzamen van de bedrijfsvoering. Deze kunnen bedrijven helpen bij de afschaf en/of onderhoud van zonnepanelen. Onderstaand een aantal subsidies en aftrekposten voor bedrijven:
- De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE ++)
- Investeringsaftrek
- Energie-Investeringsaftrek (EIA)
- Milieu-investeringsaftrek (MIA)
- Willekeurige Afschrijving Milieu-investeringen (VAMIL)
- Kleinschaligheidsaftrek (KIA)
De Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE) voor zakelijke gebruikers.
Subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA). Speciaal bedoeld voor scholen, zorginstellingen en monumenten.
Check voordat je een subsidie gaat aanvragen goed of jouw bedrijf voldoet aan de specifieke voorwaarden van de subsidie. Houd er bovendien rekening mee dat de subsidies en regelingen kunnen veranderen. Op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) kun je alle actuele informatie over duurzame energie- en subsidieprogramma’s in Nederland vinden.
Het aantal zonnepanelen dat je als bedrijf nodig hebt is afhankelijk van een aantal factoren, namelijk:
- Het jaarlijks energiegebruik van het bedrijf en gewenste energieopwekking
- De beschikbare ruimte op het dak of grond
- Het type zonnepaneel
- De investering die je wilt doen
De kosten van zonnepanelen voor zakelijk gebruik variëren. Dit is namelijk afhankelijk van het aantal panelen dat je geïnstalleerd wilt hebben, het type zonnepaneel, de benodigde accessoires en installatiekosten. Neem contact met ons op voor een geheel vrijblijvende offerte op maat.
Per 1 januari 2023 is de btw op zonnepanelen afgeschaft. Dit betekent dat wanneer je als particulier zonnepanelen komt je geen btw betaalt en dus ook niet terug kan vragen.
Laat je als ondernemer zonnepanelen plaatsen op je bedrijfspand? Dan betaal je wel 21% btw. De btw van de zonnepanelen, montagematerialen en installatie kun je dan ook vaak terugvragen. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden, namelijk:
- Jouw naam staat op het energiecontract
- Jouw naam staat op de factuur van de zonnepanelen
- Je wekt stroom op en levert een deel hiervan terug aan je energiebedrijf
- Je doet niet mee aan de KOR.
Aan alle informatie op onze website kunnen geen rechten worden ontleend. Heb je vragen over de btw vraag dit dan altijd na bij je fiscalist.
Ieder bedrijf met een klein zakelijke aansluiting (tot 3x 80 Ampère) mogen tot 1 januari 2025 zelfgeproduceerde stroom terugleveren aan het elektriciteitsnet en wegstrepen tegen het eigen verbruik, salderen dus.
Vanaf 1 januari 2023 is de salderingsregeling voor grotere bedrijven aangepast naar een terugleversubsidie. Met deze nieuwe regeling ontvang je als bedrijf een subsidie voor de zonne-energie die je teruglevert aan het elektriciteitsnet. Deze kun je dus niet langer direct verrekenen met je eigen verbruik. De subsidie wordt bepaald op basis van de hoeveelheid teruggeleverde zonne-energie en een vastgestelde subsidieprijs per kilowattuur. De terugleververgoeding per extra teruggeleverde kWh verschilt per energieleverancier.
Vanaf 1 januari 2025 zal de overheid de salderingsregeling geleidelijk afbouwen. Dit is hoe het werkt: tot en met 2024 mag je 100% salderen. In 2025 en 2026 mag je 64% van je opgewekte energie aftrekken van je verbruik. In de daaropvolgende jaren neemt de maximale saldering jaarlijks af met 9 procentpunten. In 2031 wordt de salderingsregeling stopgezet. De terugleververgoeding blijft wel bestaan.