Zonnepanelen
voor particulieren

Met zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame energie op. Dat is goed voor het milieu én je energierekening. 

De voordelen van zonnepanelen voor jou

Zonnepanelen
voor particulieren

Met zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame energie op. Dat is goed voor het milieu én je energierekening. 

Hoe zonnepanelen jouw huis kunnen verduurzamen

Alles in één keer goed geregeld bij VDM Solar

35+

Tevreden klanten

Maatwerk advies en enkel panelen van hoge kwaliteit, naar tevredenheid van onze klanten.

125+

Voltooide installatie

We bieden totaalpakketten zodat onze klanten volledig worden ontzorgd.

8,2

Gemiddelde beoordeling

Wij denken we mee. Proactief, altijd een paar stappen vooruit. Want de wensen van de klant staan centraal.

Zonnepanelen voor particulieren (2)

Wij begrijpen dat elk huis en elke situatie anders is. Daarom bieden wij maatwerk oplossingen die perfect passen bij jouw behoeften, wensen en budget.

Bespreek de mogelijkheden voor jouw dak

Onze experts staan klaar om je te adviseren en te begeleiden bij elke stap van het proces. We werken gestructureerd en hebben alles onder 1 dak. Van advies tot installatie, onze eigen monteurs staan voor je klaar!

Wij werken uitsluitend met A-kwaliteit panelen en montagesystemen die bekend staan om hun betrouwbaarheid en efficiëntie. Geproduceerd in Nederland.

Door de grote voorraad zonnepanelen kunnen onze vakkundige installateurs al op korte termijn de zonnepanelen bij jou komen installeren. Geen lange wachttijden dus.

Weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw dak?

Zonnepanelen voor jouw dak

Recente zonnepaneel installaties

040-7987799

Iedere werkdag tussen 8:00 en 17:00

Vertel ons hoe we je kunnen helpen

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
VDM Elektrotechniek Chris

“Erg blij met de installatie door VDM! De tien panelen konden erg snel geplaatst worden. Panelen liggen netjes op het dak en de omvormer keurig. In samenspraak geïnstalleerd op gewenste locatie”

Review zonnepanelen particulieren
Marc Nellen
Zonnepanelen voor particulieren

Veel gestelde vragen over zonnepanelen

Ontdek hier de antwoorden op de meest gestelde vragen over zonnepanelen door particulieren. Heb je een vraag en staat deze er niet bij? Neem dan contact met ons op.

In Nederland is er geen wettelijk vastgestelde limiet voor het aantal zonnepanelen dat een particulier mag hebben. Dit betekent dat je zoveel zonnepanelen op je woning kunt installeren als je dak en budget toelaten. Geweldig, toch?

Maar let op, er zijn wel enkele andere regels waar je rekening mee moet houden bij het plaatsen van zonnepanelen:

  1. Vergunningen: In de meeste gevallen heb je geen vergunning nodig om zonnepanelen op je woning te plaatsen. Maar in beschermde stadsgezichten, bij monumenten of bij sommige nieuwbouwprojecten kunnen er andere regels van toepassing zijn. Twijfel je? Neem dan altijd even contact op met je gemeente voor meer informatie.
  2. Salderingsregeling: Tot en met 2023 kun je de energie die je met je zonnepanelen opwekt, verrekenen met de energie die je van het elektriciteitsnet afneemt. Hartstikke voordelig dus! Na 2023 zal deze regeling geleidelijk worden afgebouwd en vervangen door een terugleversubsidie.
  3. Als je een flink aantal zonnepanelen laat installeren en veel energie gaat terug leveren aan het net, kan het zijn dat de aansluitwaarde moet worden verzwaard. In andere woorden: de capaciteit van de stroomaansluiting (netaansluiting) moet verhoogd worden. Dit kan kosten met zich meebrengen, afhankelijk van je situatie en netbeheerder. Onze elektrotechnisch installateur zal je hierin adviseren en begeleiden.
  4. Verzekering: En niet vergeten: informeer je verzekeraar over de nieuwe PV-installatie, zodat jouw verzekering aansluit bij de nieuwe situatie.

Er is momenteel geen landelijke subsidie meer voor de aanschaf van zonnepanelen in Nederland. Er zijn nog een aantal gemeenten die subsidies verstrekken hiervoor.  Dit kun je checken bij jouw eigen gemeente.

De kosten voor zonnepanelen variëren afhankelijk van het aantal panelen, het merk en de manier van installatie. Omdat ieder huishouden en dak anders is kunnen wij een op maat gemaakte offerte uitbrengen, waarbij we gratis bij je langskomen voor een goede inventarisatie.

Ja, echter zijn er wel meerdere punten waar je rekening mee dient te houden:

  • Laat voorafgaand aan de installatie van zonnepanelen controleren of er specifieke regels of vergunningen vereist zijn in jouw situatie.
  • Laat de draagconstructie van je dak controleren zodat je verzekert bent dat deze geschikt is voor het dragen van het extra gewicht van de zonnepanelen.

 

Het zelf installeren van zonnepanelen is bovendien niet aan te raden. Het correct installeren van zonnepanelen vereist technische kennis van elektriciteit, bekabeling, omvormers en de werking van het zonnepanelensysteem. Een foutieve installatie kan leiden tot ondermaatse prestaties, storingen of zelfs gevaarlijke situaties. Daarnaast moeten zonnepanelen aan bepaalde regelgeving en technische normen voldoen. Wil je graag zonnepanelen gelegd hebben? Laat ons als professioneel installateur je dan helpen.

Zonnepanelen kunnen zowel op een plat dak als schuin dak worden geplaatst. Bij het plaatsen op een plat dak zijn er wel een aantal factoren waar rekening mee moet worden gehouden, namelijk: 

  • Oriëntatie: voor zo’n efficiënt mogelijke werking van de panelen is het van belang dat er rekening wordt gehouden met de richting van de panelen. Wanneer mogelijk zullen onze installateurs zorgen dat de panelen op het zuiden gericht worden gemonteerd, omdat dit de maximale blootstelling aan de zon gedurende de dag oplevert.
  • Helling: platte daken hebben geen natuurlijke helling. De zonnepanelen dienen daarom te worden gemonteerd op frames die een optimale helling bieden voor de specifieke locatie. Onze adviseren hier in.
  • Montagesysteem: zonnepanelen op platte daken dienen anders gemonteerd te worden dan op een schuin dak. Hiervoor hebben we een speciaal montagesysteem. Deze is ontworpen om de panelen stevig op hun plaats te houden en tegelijkertijd de waterdichtheid van het dak te behouden.

Onze adviseurs kunnen je ook bij platte daken adviseren. Heb je hier specifieke vragen over, neem dan contact met ons op. 

Bij het kiezen van het juiste zonnesysteem is het essentieel om goed na te denken over jouw persoonlijke wensen en behoeften. Heb je een plat of schuin dak? Woon je aan de kust waar zoutnevel een rol speelt of zijn er veel volgens in omgeving van jouw woning? Hoe zit het met de garanties? Hoe belangrijk vind je de kwaliteit van de panelen? Heb je een vergunning nodig om zonnepanelen te mogen plaatsen? Wat is de draagkracht van mijn dak? Bovendien is het van belang om rekening te houden met het huidige energieverbruik en jouw toekomstige plannen. Wil je het volledige verbruik afdekken of juist voorbereid zijn op een groter energieverbruik in de toekomst?

Allerlei vragen die je jezelf moet stellen wanneer je zonnepanelen wilt aanschaffen. Wij kunnen ons voorstellen dat het fijn is om hierbij wat hulp te krijgen. Onze ervaren adviseurs staan klaar om je te adviseren en begeleiden in elke stap van het proces. Samen zorgen we voor het meest geschikte zonnesysteem voor jouw specifieke situatie. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. 

Tevreden klanten

Al vele particulieren en bedrijven gingen jou voor. Hieronder een selectie van de reviews die wij hebben mogen ontvangen.